De Freestyle Libre 3 sensor: innovatie in diabetesmanagement

De Freestyle Libre 3 sensor: innovatie in diabetesmanagement

In deze blogpost gaan we dieper in op wat de Freestyle Libre 3 sensor is, hoe hij werkt en hoe hij het leven van diabetespatiënten kan verbeteren. 

Wat is de Freestyle Libre 3 sensor?

De Freestyle Libre 3 sensor is een geavanceerd hulpmiddel voor mensen met diabetes type 1 en diabetes type 2. Het is een continue glucosemonitoring (CGM)-systeem dat is ontworpen om de bloedsuikerspiegel van patiënten real-time te volgen, zonder de noodzaak van frequente vingerprikken. 
Dit systeem bestaat uit twee hoofdcomponenten: een kleine sensor die op de huid wordt aangebracht en de bijhorende app.

In tegenstelling tot de Freestyle Libre 2 bestaat er geen reader voor de Freestyle Libre 3.

De Freestyle Libre 3 sensor en de bijbehorende app

Om de Freestyle Libre 3 sensor optimaal te benutten, wordt deze geleverd met een bijbehorende mobiele app die beschikbaar is voor zowel iOS- als Android-apparaten. Deze app biedt patiënten de mogelijkheid om hun glucosegegevens te synchroniseren en in te zien op hun smartphone of tablet. Hierdoor hebben ze altijd en overal toegang tot hun glucosewaarden en trends.

De app is intuïtief en gebruiksvriendelijk, en biedt functies zoals de mogelijkheid om maaltijden en insuline-injecties bij te houden, evenals grafische weergaven van de glucosewaarden gedurende de dag. Bovendien kunnen gebruikers meldingen instellen om hen te waarschuwen voor eventuele pieken of dalingen in hun bloedsuikerspiegel. Het delen van gegevens met zorgverleners wordt ook eenvoudig gemaakt via de app, wat de communicatie en samenwerking tussen patiënten en hun medische teams verbetert.

 

Grootte van de Freestyle Libre 3 sensor

Een van de opvallende kenmerken van de Freestyle Libre 3 sensor is zijn kleine en discrete formaat. De sensor zelf is ongeveer zo groot als twee muntjes van 2 euro boven op elkaar geplaatst. Dit compacte ontwerp maakt het gemakkelijk voor patiënten om de sensor discreet op de achterkant van hun bovenarm te dragen zonder dat het de aandacht trekt of ongemak veroorzaakt. De geringe omvang draagt bij aan het comfort van de sensor, wat een belangrijk aspect is van diabetesmanagement.

Levensduur van de Freestyle Libre 3 Sensor

Een ander belangrijk voordeel van de Freestyle Libre 3 sensor is de langdurige levensduur. Elke sensor kan gedurende maximaal 14 dagen op de huid blijven zitten voordat hij moet worden vervangen. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van traditionele CGM-systemen die vaak vaker moeten worden vervangen, waardoor het gebruiksgemak en de kosten voor patiënten worden verminderd.

De langere levensduur van de sensor biedt patiënten meer continuïteit in het glucosemonitoringproces, waardoor ze minder vaak hoeven te denken aan het vervangen van de sensor. Het systeem waarschuwt ook automatisch wanneer het tijd is om de sensor te vervangen, wat het gemakkelijk maakt om dit essentiële onderdeel van het diabetesmanagement bij te houden.

In combinatie met het gemak van het plaatsen van de sensor en het real-time volgen van glucosewaarden, maakt de langdurige levensduur van de Freestyle Libre 3 sensor het een uitstekende keuze voor diabetespatiënten die op zoek zijn naar effectieve, handige en kostenefficiënte manieren om hun gezondheid te beheren.

Dus, de Freestyle Libre 3 sensor is niet alleen compact en comfortabel, maar biedt ook een langdurige oplossing voor het monitoren van de bloedsuikerspiegel, waardoor diabetespatiënten meer gemoedsrust en gemak krijgen in hun dagelijkse leven.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.