5 tips om zorgeloos te reizen met diabetes

5 tips om zorgeloos te reizen met diabetes

Mijn motto voor reizen sinds ik diabetes heb is: een goede voorbereiding voor je vertrekt zorgt voor meer vrijheid tijdens je reis.

Hieronder vind je vijf tips voor reizen met diabetes:

 

Plan vooruit

Zorg voordat je op reis gaat dat je genoeg diabetesbenodigdheden hebt voor de hele reis, het is belangrijk om hier voldoende tijd voor te nemen zodat je niets over het hoofd zit en zo geen stress hoeft te hebben op vakantie doordat je bepaalde zaken niet, of niet voldoende, bij hebt. 

Ik heb een volledige checklist die ik voor iedere reis overloop. Ik neem ook voldoende marge in de producten die ik nodig heb. Mijn sensor gaat bijvoorbeeld in theorie 7 dagen mee maar voor een reis van 7 dagen neem ik zeker 3 à 4 sensoren mee.

Op basis van mijn lijst leg ik een aantal dagen voor vertrek al mijn diabetesgerief klaar, zodat er nog wat marge is voor moest ik toch nog iets moeten halen in de apotheek of vragen aan het ziekenhuis.

Mijn insuline voeg ik vlak voor vertrek toe in een koeltas en haal ik bij aankomst dadelijk uit en plaats die in de frigo.

Voor de pompgebruikers: voor sommige reisbestemmingen kun je een vakantieleenpomp aanvragen, je kunt dit opzoeken op de website of vragen aan jouw diabetesverpleegkundige. 

Nog een extra tip voor mensen die ook de Guardian-sensoren gebruiken en met het vliegtuig reizen: laat je sensoren niet door de scanner op de luchthaven gaan. Vorig jaar had ik tijdens onze zomerreis in Spanje problemen met de sensoren, ze gingen niet of slechts een paar dagen mee. Ik had gelukkig voldoende reserve bij maar heb toen geleerd dat dit kan komen doordat ik ze door de scanner heb laten gaan op de luchthaven. Sindsdien steek ik mijn reserve-sensoren in een transparant zakje en vraag ik bij de controle in de luchthaven of ze deze manueel willen checken.

Onderaan deze blogpost kun je de handige checklist downloaden.


Houd je medicijnen steeds bij je

Als ik met het vliegtuig op reis ga, neem ik ook altijd alles mee in mijn handbagage. Je weet nooit dat de koffers vermist raken, op die manier heb je je diabetesgerief zeker altijd bij.


Blijf gehydrateerd

Uitdroging kan je bloedsuikerspiegel beïnvloeden, dus het is belangrijk om gehydrateerd te blijven tijdens je reis. Neem een hervulbare waterfles mee en drink de hele dag door voldoende water.


Blijf actief

Reizen kan je normale bewegingsroutine verstoren, maar het is belangrijk om actief te blijven. Ga wandelen, zwemmen of doe andere fysieke activiteiten tijdens je reis om je bloedsuikerspiegel te helpen reguleren.

 

Zoek het dichtsbijzijnde ziekenhuis op

Wat ik ook steeds doe als ik naar het buitenland op reis ga is opzoeken waar het dichtstbijzijnde ziekenhuis ligt. Dit geeft me de gemoedsrust dat moest het nodig zijn, ik weet waar we naartoe moeten. 

Klik hier voor mijn handige checklist om te reizen met diabetes. 

Hopelijk kun je met bovenstaande tips en de handige checklist voor je voorbereiding met een gerust hart op reis vertrekken, wetende dat je alles hebt wat je nodig hebt om je diabetes te beheren.

Heb je nog aanvullingen? Laat ze dan zeker weten in de comments!

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.